В УІМ назвали головні поразки Зеленського під час зустрічі з Меркель

Зустріч президента України Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Ангелою Меркель показала всі труднощі нашої зовнішньої політики

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Facebook-сторінку Вадима Денисенка.

Зазначимо, однаєю з головних проблем стало те, що під час зустрічі не відбулось жодних проривів щодо мирного врегулювання на Донбасі. Так, Меркель закликала включити до українського законодавства "формулу Штайнмаєра", яка передбачає передачу владних повноважень на окупованих територіях фактичним керівникам ДНР/ЛНР у день проведення місцевих виборів.

У свою чергу Зеленський згадав франко-німецький "план кластерів", і заявив про його підтримку, хоча ця ініціатива так само передбачає проведення місцевих виборів до повернення Україною контролю над державним кордоном.

Стосовно "Північного потоку-2" сторони також не дійшли єдиної думки. 

"Українська влада починає поступово розуміти, що будівництво "Північного потоку-2" вже не зупинити. Публічна риторика лишається незмінною, але реальна позиція України, імовірно, вже інша. Є відчуття, що офіційний Київ фактично змирився із тим, що газопровід буде добудований запущений в експлуатацію", – зазначається у статті.

Як додається, серед можливих варіантів компенсації за російський газопровід немає постачання німецької озброї, оскільки для цієї сторони це досить чутливе питання.

"Суттєвого компромісу щодо принципових питань сторонам досягти не вдалося, особисті стосунки між Меркель та Зеленським не склалися, і вони мають різні погляди на Росію, євроінтеграцію України, вступ України до НАТО, глобальну політику США і конфлікт на Донбасі", – підсумували у публікації.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Зеленський припустився серйозної помилки у розмові з Меркель.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme