В Україні 4 млн родин втратили субсидії на оплату комуналки, – Порошенко

В Україні 4 млн родин втратили можливість отримувати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг

Журналіст стрічки новин

П’ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко заявив, що восени з початком опалювального сезону це боляче вдарить по незахищеним українцям.

Раніше субсидії могли отримувати 7 млн домогосподарств, однак зараз їх залишилось менше 3 млн. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу "ЄС". 

"Що ми робили свого часу? Використовували субсидії. Це дуже просто – люди, найменш захищені верстви населення, яким не вистачає грошей на сплату житлово-комунальних тарифів, обов’язково за дуже простою процедурою від держави отримують субсидію, компенсацію. І вони не витрачають більше 10-15% на сплату житлово-комунальних послуг – якою б низькою вона не була", – зауважив Порошенко.

Він додав, що обсяги коштів, передбачених на субсидії, були скорочені у понад два рази. Водночас гроші, що залишились, вже використані на 85%. За словами політика, перекладання відповідальності на місцеві органи влади руйнує децентралізацію.

"Ми готові підказати, поділитися досвідом, що ми робили з 2014 по 2019 роки. Різко збільшити кошти на субсидії – позиція перша. Позиція друга – ми забезпечили імпорт газу з Європи. Це ми поклали край російському шантажу, коли кожен жовтень Росія починала зі звинувачень України в тому, що ми "крадемо газ" і з перекриття "під ялинку" постачання газу", – зауважив нардеп.

Нагадаємо, 11 серпня Кабмін ухвалив постанову, якою уріжуть субсидії. Зокрема, уряд скасував норму про збільшення на 50% соціальних нормативів на ЖКП при призначенні субсидій. Відтепер підвищений норматив буде діяти лише у разі запровадження в регіоні "червоного" рівня карантину,

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme