В Україні уріжуть субсидії: Кого це торкнеться

Кабінет міністрів скасував норму про збільшення на 50% соціальних нормативів на ЖКП при призначенні субсидій

Журналіст стрічки новин

Ця норма була введена навесні 2020 року.

Відтепер підвищений норматив буде діяти лише у разі запровадження в регіоні "червоного" рівня карантину, повідомляє Depo.ua з посиланням на засідання уряду.

Документ змінює також інші правила надання субсидій. Зокрема, тепер житлові субсидії призначаються у разі купівлі квартири чи будинку протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтвердних документів.

Кабмін також скасував норму, згідно з якою субсидія може призначатися у разі, якщо зарплата становить менш як 50% середньої в Києві та Севастополі та менше ніж 20% в обласних центрах та містах обласного значення.

Постанова уряду вилучає норму щодо наявності мобільного телефону у осіб, які є претендентами на отримання житлової субсидії. Це пов'язано з тим, що з 1 травня 2021 виплати надаються виключно у готівковій формі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні перевірять отримувачів субсидій. Це буде здійснено з метою визначення, чи дійсно всі ті дані, які вніс субсидіант для отримання соціальної підтримки, є правдивими.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme