В Україні афганських біженців можуть розмістити у тюремних колоніях

В Україні афганських біженців дійсно можуть розмістити у тюремних колоніях. У Мін'юсті підтвердили інформацію, яку поширювали ЗМІ

Журналіст стрічки новин

Ініціатором розміщення біженців у колоніях виступило Міністерство внутрішніх справ. Тоді відомство запропонувало розмістити іноземців в Бучанській виправній колонії №85 та Ірпінському виправному центрі №132 на Київщині.

Однак, ці приміщення не підійшли з низки причин. Через це Мін'юст запропонував альтернативу. Інформацію у відповідь на запит APnews офіційно підтвердили в Міністерстві юстиції України, передає Depo.ua.

"Окреме майно Ірпінського виправного центру виставлено на приватизацію, а у Бучанській колонії відсутнє теплопостачання і приміщення там не відповідають належним умовам проживання", – зазначили в Департаменті виконання кримінальних покарань.

Наразі розглядаються три в'язниці:

  • Чернігівська виправна колонія №44;

  • Черкаська колонія №62;

  • колонія в Кременчуці №69.

Відповідну пропозицію Мін'юст уже передав Кабміну. Уряд повинен буде розглянути ініціативу і ухвалити остаточне рішення. Варто додати, що у своєму листі МВС запитувало про розміщення близько 5000 осіб.

Нагадаємо, в Україні налічується 5 тисяч біженців і внутрішніх переселенців. Найбільше біженців в Україні – з Афганістану, трохи менша кількість вихідців із Сирії, Центральної Азії та Африки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme