В Україні дозволили клінічні випробування COVID-ліків

В Україні дозволили проведення клінічного випробування лікарського засобу для лікування COVID-19

Журналіст стрічки новин
В Україні дозволили клінічні випробуванн…
Фото: Рixabay

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, що ці заходи спрямовані на запобігання виникненню та поширенню коронавірусу. Йдеться про дослідження порошку альтеплазу і розчинника для приготування розчину для ін'єкцій/інфузій.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МОЗ.

"Відкрите рандомізоване дослідження фази IIb/III із послідовним адаптивним безперервним дизайном, що проводяться в паралельних групах, для оцінки ефективності та безпеки щоденного внутрішньовенного введення альтеплази курсом до 5 днів на додаток до стандартної терапії порівняно із застосуванням тільки стандартної терапії у пацієнтів з гострим респіраторним дистрес-синдромом (ГРДС), викликаним інфекцією 19", – пояснили у відомстві.

Як відомо, 10 листопада Міністерство охорони здоров'я України дозволило проведення клінічних випробувань двох препаратів проти коронавірусного захворювання в Україні. Йдеться про китайський препарат "Проксалутамід" та "COR-101", німецького виробництва. 

Крім того, в Україні почали випробування таблеток від коронавірусу Pfizer і Merck на базі студентської лікарні в Харкові.

Нагадаємо, дещо раніше ВООЗ схвалила два нових препарати для лікування коронавірусу. Застосування цих препаратів призвело до поліпшення показників виживання та зниження потреби в апаратах штучної вентиляції легенів.

Читайте також: Таблетки від коронавірусу: Чи зупинять вони пандемію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme