ВООЗ схвалила два нових препарати для лікування коронавірусу: Подробиці

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) внесла до списку препаратів, рекомендованих для лікування коронавірусу, два нових лікарських засоби

Журналіст відділу новин
ВООЗ схвалила два нових препарати для лі…
Фото: Pixabay

Застосування цих препаратів призвело до поліпшення показників виживання та зниження потреби в апаратах штучної вентиляції легенів (ШВЛ) на тлі пандемії коронавірусу, яка досі панує у світі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на журнал BMJ.

Зазначається, що важкий COVID-19 тепер пропонують лікувати препаратом "Баріцитиніб". Його використовують в терапії ревматоїдного артриту.

Крім того, для людей з коронавірусом середнього ступеня тяжкості (але з високим ризиком госпіталізації) ВООЗ рекомендує препарат моноклональних антитіл – "Сотровімаб".

Уточнюється, що йдеться передусім про людей похилого віку та хворих з імунодефіцитом або хронічними захворюваннями, наприклад діабетом.

Водночас у ВООЗ зазначили, що ефективність препаратів проти нових варіантів, зокрема й COVID-штаму "Омікрон", "досі незрозуміла".

Рекомендації ВООЗ були складені після того, як експерти проаналізували дані сімох клінічних випробувань, що охоплювати понад 4 000 людей з коронавірусом різного ступеня тяжкості. Фахівці ВООЗ переконалися, що користь від лікування переважує ризики побічних ефектів.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ заявили, що вже бачать кінець пандемії коронавірусу. Водночас до самого завершення COVID-пандемії ще, на думку експертів, далеко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme