У ВООЗ заявили, що вже бачать кінець пандемії коронавірусу

У ВООЗ заявили, що складна ситуація з COVID-19 у світі триватиме ще щонайменше три місяці, однак вони вже бачать кінець пандемії

Журналіст стрічки новин
У ВООЗ заявили, що вже бачать кінець пан…
Фото: Рixabay

Водночас до самого завершення пандемії коронавірусу ще, на думку експертів, далеко.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Guardian.

"Ми проходимо через марафон, і не можна сказати, що ми в кінці нього – цей кінець в нашому полі зору, але поки до нього далеко. І до того, як ми до нього доберемося, буде ще кілька хвиль", – пояснив спеціальний посланник ВООЗ з питань COVID-19 Давид Набарро.

За його словами,  наразі неможливо спрогнозувати, наскільки важкими будуть наступні хвилі.

"По-перше, цей вірус продовжує розвиватися – у нас є "Омікрон", але ми отримаємо й інші варіанти. По-друге, це дійсно впливає на весь світ. І якщо служби охорони здоров'я в Західній Європі ледь справляються, то в багатьох інших частинах світу вони повністю перевантажені", – пояснив Набарро.

Він також погодився з тим, що серйозні спалахи коронавірусу можуть бути двічі або тричі на рік.

"Я згоден з тим, що, як мені здається, з цим вірусом триватимуть спалахи, і жити з COVID означає бути в змозі підготуватися до них і реагувати дуже швидко, коли вони відбуваються", – підсумував експерт.

Нагадаємо, 12 жовтня 2021 року глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус закликав багаті країни призупинити бустерну вакцинацію населення від коронавірусу.

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американський препарат Moderna.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme