В Україні дозволили купувати ліки за "ковідну тисячу", але не всім

Українці з 24 січня зможуть витратити тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу на ліки

Журналіст стрічки новин
В Україні дозволили купувати ліки за "ко…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Однак це матимуть змогу зробити лише громадяни віком від 60 років, які отримали повний курс щеплення від коронавірусу. За "Вовину тисячу" можна буде купити як рецептурні, так безрецептурні ліки.

Як пише Depo.ua, таке рішення ухвалив уряд під час засідання 19 січня.

Відомо, що зараз отримати тисячу гривень з держбюджету можуть повнолітні українці, які отримали щеплення двома дозами вакцини. Для цього потрібно мати COVID-сертифікат в мобільному застосунку "Дія".

Витратити ці кошти можна на залізничні та авіаквитки в межах України, квитки в кінотеатр, театр, музей або виставковий центр, квитки на концерти, абонемент в спортзал, товари в книжкових магазинах.

Раніше президент України Володимир Зеленський дав доручення щодо організації виплати тисячі гривень за вакцинацію проти коронавірусу неповнолітнім. Школярі теж зможуть отримати гроші за щеплення від коронавірусу.

Нагадаємо, що більшість громадян нашої країни витрачають "Вовину тисячу" на книги та походи в кіно. Психолог пояснив, чому українці витрачають цю тисячу саме так.

Також відомо, що є українці, які витрачають гроші за вакцинацію далеко не на книги та походи в кінотеатр. Щоб отримати готівкою "Вовину тисячу", наші співгромадяни йдуть на ризики та сумнівні махінації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme