В Україні два COVID-щеплення отримали 95% військових: Резніков заговорив про бустерну вакцинацію

У Збройних силах України (ЗСУ) повністю вакциновано від коронавірусу 95% особового складу

Журналіст відділу новин
В Україні два COVID-щеплення отримали 95…
Фото: Прес-служба МВС

Міністр оборони України Олексій Резніков доручив опрацювати питання бустерної вакцинації військових.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

"Сьогодні Збройні сили є лідерами за рівнем вакцинації в країні. Повністю прищепилось 95% особового складу. Зараз постає питання введення бустерної вакцини", – сказав він.

Резніков нагадав, що, згідно з рекомендаціями МОЗ, оптимальний термін ревакцинації – від шести до дев'яти місяців після другого щеплення (незалежно від вакцини).

За його словами, з одного боку нині необхідно забезпечити оптимальний формат ревакцинації. З іншого, Міноборони звернеться до колег із МОЗ "за деякими роз'ясненнями".

"Зокрема, в тих випадках, коли дев'ять місяців вже пройшли. Також буде зроблено все необхідне, щоб сертифікати вакцинації військових відбивалися в сервісі "Дія". Після бустерного щеплення сертифікати будуть видаватися на 270 днів", – уточнив міністр.

Згідно з інформацією Міноборони, від початку вакцинальної кампанії у ЗСУ одну дозу вакцини від коронавірусу отримали 238 780 осіб, тоді як два щеплення зробили 233 094 особи.

Нагадаємо, згідно з даними МОЗ, станом на ранок 11 січня вже понад 14 млн українців уже отримали два щеплення від коронавірусу. В цілому від початку вакцинальної кампанії було проведено 28 916 728 щеплень.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme