В Україні хочуть карати організаторів проплачених мітингів

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що в Україні необхідно ухвалити закон про кримінальну відповідальність за організацію та фінансування проплачених акцій протесту

Журналіст стрічки новин
В Україні хочуть карати організаторів пр…
Фото: Сайт Міністерства внутрішніх справ

За його словами, у нашій державі досі немає відповідальності за проплачені мітинги, "чим активно користуються у своїх інтересах як нечесні українські політики, так і країна-агресор.

"Шановні народні депутати, приймімо закон про кримінальну відповідальність за організацію та фінансування проплачених акцій протесту і покінчимо з цим ганебним явищем", – закликав представник МВС на своїй сторінці у Facebook, пише Depo.ua.

Геращенко розповів, що 20 лютого о 12:00, в день річниці загибелі Героїв Небесної сотні, на замовлення з "півночі" за гроші планувалось зібрати багатолюдний мітинг під Офісом президента задля картинки для російських пропагандистських телеканалів.

"Але вчора вранці співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції провели п'ять обшуків і припинили діяльність мережі організаторів проплачених мітингів. Загалом сьогодні вдень, за гроші, планувалось вивести під Офіс Президента від 1500 до 2500 осіб, які під час загострення агресивних дій РФ повинні були демонструвати низку слоганів", – зазначив радник глави МВС.

За його словами, після проведення профілактичних бесід громадяни зобов’язались припинити свою діяльність по збору проплачених мітингів в інтересах держави-агресора.

Нагадаємо, раніше Посольство США в Україні пов'язало мітинги антивакцинаторів, які виступають проти вакцинації від COVID-19, з російською дезінформацією. За даними дипвідомства, акції антивакцинаторів були проплачені з приватних джерел на Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme