В Україні минулого року вдвічі збільшилась кількість випадків домашнього насильства

В Україні минулого року до поліції надійшло на 56% більше звернень про домашнє насильство, ніж у 2020 році

Журналіст стрічки новин
В Україні минулого року вдвічі збільшила…
Фото: Рixabay

На думку правоохоронців, це пов'язано з тим, що громадяни стали дедалі менше замовчувати факти домашнього насильства. За рік кількість кривдників на обліку збільшилась на 11%.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС.

"Сьогодні, 13 січня, заступниця міністра внутрішніх справ України повідомила, що у 2021 році до поліції про домашнє насильство заявили на 56% більше громадян, ніж у 2020 році. При цьому, складено на 10% більше адмінпротоколів, винесено на 19% більше термінових заборонних приписів стосовно кривдників, на 11% збільшилася кількість кривдників, які перебувають на обліку", – зазначили у відомстві.

Загалом торік було зареєстровано 326 тис. звернень у поліцію щодо домашнього насильства. Водночас у 2020 році повідомили лише про 209 тис. випадків.

"Традиційно, аналізуючи статистику, спостерігаємо зростання кількості звернень громадян та посилення реагування поліції", – резюмувала заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Нагадаємо, у грудні минулого року стало відомо, що українці тепер можуть онлайн поскаржитися на домашнє насильство. В Україні презентували сайт урядової "гарячої лінії" 1547.

У липневому дослідженні повідомлялося, що жертвами домашнього насильства стали майже 2 млн українців. Три чверті опитаних громадян стверджують, що добре розуміють, що означає термін "домашнє насильство".

Читайте також: Газлайтинг, мобінг, сталкінг: У чому різниця між видами психологічного насильства і як його розпізнати

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme