Українці тепер можуть онлайн поскаржитися на домашнє насильство: Як це зробити

В Україні відтепер можна сповістити про випадки домашнього насильства онлайн

Журналіст стрічки новин
Українці тепер можуть онлайн поскаржитис…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

9 грудня в Україні презентували сайт урядової "гарячої лінії" 1547 - 1547.ukc.gov.ua, на якому в режимі онлайн постраждалі від домашнього насильства можуть подати анонімну скаргу про правопорушення.

Як повідомили в Офісі віце-прем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, для цього потрібно коротко сформувати інформацію про правопорушення для правоохоронних органів, а також відстежити чинний статус і хід розгляду звернення за номером повідомлення в особистому кабінеті, пише Depo.ua.

Також на сайті можна отримати ключову інформацію про домашнє насильство, зокрема щодо алгоритму протидії. Також доступна інтерактивна карта, що дозволяє отримати інформацію про кількість звернень, переданих до органів виконавчої влади, та кількість наданих консультацій жертвам домашнього насильства.

Урядова "гаряча лінія" 1547 працює цілодобово. На неї можна повідомити про випадки торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі та стосовно дітей або про загрозу вчинення такого насильства. На "гарячій лінії" надаються безкоштовні конфіденційні інформаційні, психологічні та юридичні консультації.

Нагадаємо, нещодавно в Україні створили мобільний застосунок White Ribbon Ukraine для розпізнавання та протидії домашньому насиллю. У застосунку White Ribbon Ukraine багато інформації щодо визначення домашнього насилля, його видів, а також порад, як захистити себе. Там також є список необхідних контактів, за якими можна звернутися за необхідності: юристів, психологів, волонтерів, які допомагатимуть жертвам домашнього насилля у кризові моменти.

У липні президент Володимир Зеленський підписав закон №3908-1 про посилення відповідальності за домашнє насильство та насильство за ознакою статі. Постраждалі від насильства зможуть отримати матеріальне відшкодування, а за вчинення насильства передбачаються штрафи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme