В Україні можуть ввести обмеження для тих, хто не має COVID-щеплення: Коли і які

В Україні можуть запровадити певні обмеження для осіб, які не мають щеплення проти коронавірусу

Журналіст стрічки новин
В Україні можуть ввести обмеження для ти…
Фото: Depo.ua

Це може статися тоді, коли в країні буде вакциновано не менш ніж 50% населення.

Як пише Depo.ua, про це розповів в інтерв’ю ВВС головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, люди, які отримали щеплення, зможуть "простіше користуватися послугами, відвідувати публічні заходи", що не можна буде сказати про тих, хто не пройшов курс вакцинацію.

"Ми будемо йти за сценарієм європейських країн, коли для невакцинованих створюють максимальні перепони у доступі до публічних місць, де може поширюватися інфекція", – зазначив Кузін.

Водночас він допускає, що одним із варіантів може бути запровадження норми про регулярне ПЛР-тестування для невакцинованих.

"Є варіант, коли невакциновані можуть регулярно здавати ПЛР-тести. Результат приносити роботодавцю. Тобто принцип вакцинуйся або тестуйся", – наголосив Кузін.

Водночас він зауважив, що про обмеження для невакцинованих проти COVID-19 говорити поки зарано.

"Ми можемо починати говорити про обмеження для невакцинованих тоді, коли щепленнями буде охоплено принаймні 50% населення. Коли ми будемо переконані, що більша частина людей свідомо обрала вакцинацію, мала доступ і отримала вакцину. Нам до цього ще далеко. Поки що про це рано говорити", – пояснив Кузін.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 5 265 635 людей, з них отримали одну дозу – 5 265 633 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 3 536 963 людини (з них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 8 802 596 щеплень.

Нагадаємо, як свідчать результати дослідження американських Центрів з контролю і профілактиці захворювань, люди, які не вакциновані від коронавірусу, в 29 разів більше ризикують ймовірність бути госпіталізованим з COVID-19, ніж ті, хто пройшов вакцинацію. Також у вакцинованих в п'ять разів менша ймовірність заразитися коронавірусом, ніж у нещеплених.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme