В Україні на оборону додатково виділять понад 36 млрд грн

Верховна Рада додатково на потреби оборони спрямує 36,5 млрд грн

Журналіст стрічки новин

Відповідні зміни на тлі російської агресії внесуть до Держбюджету-2022.

Про це повідомила голова партії "Слуга народу", заступниця керівника однойменної фракції у Верховній Раді Олена Шуляк передає Depo.ua з посиланням на прес-служба політсили.

"На потреби оборони додатково спрямуємо 36,5 млрд грн. Плануємо внести зміни до Держбюджету-2022 рік і забезпечити наших військових усім необхідним", – заявила Шуляк.

Нардеп поділилась, на що підуть гроші:

  • 21 млрд грн – грошове забезпечення;

  • 1,5 млрд грн – харчування;

  • 0,21 млрд грн – сухі пайки;

  • 3,73 млрд грн – засоби індивідуального захисту;

  • 1 млрд грн – речове майно;

  • 1,4 млрд грн – паливо-мастильні матеріали;

  • 1,15 млрд грн – сили ТрО;

  • 6,46 млрд грн – озброєння.

"Також маємо передбачити в бюджеті кошти на резервістів, і Міноборони вже дало розрахунки – там близько 2 млрд грн на місяць", – зазначила Шуляк.

За її словами, сьогодні, 23 лютого, реєструються і завтра можуть потрапити на розгляд парламенту законопроекти щодо змін у Бюджетний кодекс, за якими уряд зможе оперативно розпоряджатися коштами на потреби армії. А також законопроект про зміни в закон про закупівлі щодо тимчасового виведення деяких груп товарів, важливих для закупки із процедур.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ВРУ вимагає суворо покарати Росію за визнання "Л-ДНР". 22 лютого народні депутати ухвалили відповідну заяву до світової спільноти.

За словами голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, ухваливши рішення про визнання "Л-ДНР" Російська Федерація в односторонньому порядку де-факто вийшла з Мінських домовленостей, а також зруйнувала відповідний переговорний процес на рівні країн-учасниць "нормандського формату" та у межах ТКГ.

Президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації довкола України вчергове звернувся до громадян. Він повідомив, що започаткував програму економічного патріотизму, а також оголосив про призов резервістів в особливий період.

Читайте також: Якими санкціями карають Росію за визнання "Л-ДНР": Оновлюється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme