В Україні наступного року стартує розбудова національних природних парків

У 2022 році в Україні стартує програма з облаштування необхідної туристичної інфраструктури у пілотних національних природних парках

Журналіст стрічки новин
В Україні наступного року стартує розбуд…
Фото: Рixabay

Це проводитиметься у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". ДП "Україна туристична", що підпорядковується Державному агентству розвитку туризму, наразі готує до запуску низку пілотних проектів. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

"Усе ще існує проблема доступу до туристичних магнітів, зокрема природних парків. Ми це бачимо навіть на прикладі НПП "Голосіївський". Це територія розміром 45 тис. гектарів у межах найбільш заселеної в Україні агломерації. Проте, нестача базової інфраструктури не дає повноцінно користуватися рекреаційним потенціалом цього парку", — пояснив очільник відомства Олександр Кубраков.

До запропонованих проектів увійшли:

  • НПП "Святі Гори";

  • НПП "Подільські Товтри";

  • НПП "Карпатський";

  • Карпатський біосферний заповідник;

  • НПП "Голосіївський";

  • НПП "Сколівські Бескиди";

  • НПП "Джарилгацький".

Передбачається розробка для національних природних парків загальної системи навігації, створення автомобільних доріг до них, залізничних та автовокзалів, місць для паркування, прокладення маршрутів та стежок, зокрема таких, що відповідають вимогам безбар’єрності, облаштування локацій для ночівлі, магазинів, закладів харчування та розважальної інфраструктури на території НПП, розробка айдентики та проведення рекламних кампаній.

На розвиток туристичної галузі планують виділити понад 1,5 млрд грн.

Мінінфраструктури про облаштування парків

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2022 році до "Великого будівництва" додадуть програму з підвищення енергоефективності. У межах цієї програми українська влада планує залучити гроші від міжнародних партнерів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme