В Україні оновили систему автофіксації порушень ПДР: Що треба знати водіям

В Україні через систему автофіксації порушень ПДР почнуть штрафувати власників авто за виїзд на смуги громадського транспорту

Журналіст стрічки новин
В Україні оновили систему автофіксації п…
Фото: Рixabay

Нововведення стало можливим завдяки налагодженню взаємодії патрульної поліції з "Укртрансбезпекою". Тепер водіїв, які порушують ПДР, буде легше виявляти, адже "Укртрансбезпека" надасть юридичну інформацію про транспортні засоби, що мають право користуватись смугою для маршрутних транспортних засобів.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький, передає Depo.ua.

"Спільно із Державною службою з безпеки на транспорті (Укртрансбезпекою) ми налагодили автоматизоване опрацювання порушень руху та/або зупинки на дорозі зі смугою для маршрутних транспортних засобів", – зазначив Білошицький.

Нововведення дозволить скоротити строки на опрацювання подій з ознаками правопорушення руху смугою для маршрутних транспортних засобів (раніше потрібно було робити запит по базі в аналоговому режимі) і унеможливить імовірність притягнення до адміністративної відповідальності осіб, що керують транспортними засобами, яким дозволено рух смугою громадського транспорту.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що в Україні пропонують винагороджувати громадян, які фіксують на відео порушення водіїв під час дорожнього руху. За кожний знятий відеоролик свідок зможе отримати 10% від вже сплаченого штрафу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme