В Україні підтвердили 17 заражень COVID-штамом "Дельта"

Станом на 28 липня в Україні підтверджено 17 випадків зараження коронавірусом штаму "Дельта" (Delta)
 

Журналіст відділу новин
В Україні підтвердили 17 заражень COVID-…
Фото: Pixabay

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, інформує Depo.ua.

"Станом на 28 липня 2021 року в Україні виявлено 17 випадків "Дельта"-штаму коронавірусу. Чотири з них підтверджено секвенуванням, а тому є істинними випадками "Дельта"-штаму. Всі інші виявлені за допомогою таргетного ПЛР-тесту на генетичні мутації "Дельта"-штаму, що опосередковано вказують, що це "Дельта"-штам", – проінформував Кузін.

Він зазначив, що два зразки надійшли з Олександрівської лікарні і підтверджені Інститутом молекулярної біології та генетики; два зразки надійшли із Закарпатської області і також підтверджені Інститутом молекулярної біології та генетики; п'ять зразків надійшло з Києва (постановка ЦГЗ); три зразки надійшло зі Львівської області (постановка ЦГЗ); п'ять додаткових зразків надійшло із Закарпатської області (постановка ЦГЗ).

Він підтвердив, що 27 липня в Олександрівській лікарні помер чоловік, інфікований саме штамом "Дельта".

"Є інформація, що 27 липня 2021 року в Олександрівській лікарні помер чоловік, лікар, який був госпіталізований з коронавірусом штаму "Дельта". Він мав супутні захворювання. Був невакцинований. Принаймні останні три місяці не їздив закордон, тому є підстави вважати, що він підхопив коронавірусну хворобу всередині країни, або під час виконання службових обов'язків, чи в побуті", – пояснив Кузін.

Нагадаємо, з 2 липня через штам "Дельта" Україна запровадила зміни до карантину.

28 липня через COVID-штам "Дельта" Україна ввела нові обмеження на в'їзд з Росії та Індії.

Також через штам "Дельта" Україна змінила правила перетину державного кордону для решти країн у бік посилення обмежень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme