В Україні підвищили мінімалку з аліментів

Народні депутати внесли зміни до Сімейного кодексу України, яким збільшили мінімальний розмір аліментів

Журналіст стрічки новин
В Україні підвищили мінімалку з аліменті…
Фото: Depo.ua

Коли законопроект №3881 набуде чинності, сукупний розмір аліментів в Україні, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів, не може бути меншим ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Також у документі закріплено розмір тимчасової допомоги від держави дітям, якщо їхні батьки не сплачують аліменти. Їхній розмір – 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Голова парламенту Руслан Стефанчук доручив профільним міністерствам забезпечити приведення у відповідність положень цього закону протягом трьох місяців, як документ набере чинності.

Відомо, що у Сімейному кодексі чітко закріплено, що батьки повинні фінансово утримувати дітей до їхнього повноліття. У разі розлучення один із батьків, з яким не проживає дитина, зобов’язаний сплачувати аліменти.

Який нині розмір аліментів в Україні

З 1 січня 2022 року прожитковий мінімум для дітей віком до шести років становить 2 100 грн. З 1 липня він зросте до 2 201 грн, а з 1 грудня — до 2 272 грн.

З 1 січня 2022 року прожитковий мінімум для дітей віком від 6 до 18 років становить 2 618 грн. З 1 липня очікується його підвищення до 2 744 грн, з 1 грудня — до 2 833 грн.

Нагадаємо, що 2 листопада у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який змінює порядок розрахунку прожиткового мінімуму. Автори проекту закону пропонують, зокрема, скасувати зв'язок прожиткового мінімуму з усім, що не стосується "соціалки".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme