В Україні бустерна доза вакцини не продовжить термін дії COVID-сертифіката, – МОЗ

Заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич повідомила, що після бустерної дози щеплення проти коронавірусу не буде генеруватися новий COVID-сертифікат

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні бустерна доза вакцини не продо…
Фото: Дія

За її словами, в осіб, які отримали додаткову дозу вакцини проти коронавірусу, термін дії COVID-сертифіката залишиться незмінним – 365 днів від отримання другого щеплення.

Про це вона повідомила під час брифінгу, пише Depo.ua.

Карчевич наголосила, що додаткову дозу вакцини проти коронавірусу будуть отримувати люди, які мають показання через тяжкі захворювання. Це потрібно, оскільки імунна система таких пацієнтів могла не сформувати належний захист від хвороби.

"Хочу пояснити, що додатковий COVID-сертифікат у них генеруватися не буде. Чинним залишиться "зелений" сертифікат. При чому його термін також буде однаковим – тобто 365 днів, рахуючи від дня отримання другої дози. Разом з тим внесення, даних до електронної системи охорони здоров'я про щеплення пацієнта залишається", – зауважила заступниця глави МОЗ.

Зауважимо, раніше стало відомо, що глава МОЗ Віктор Ляшко підписав наказ щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики. Згідно з документом, додаткова доза вакцини, незалежно від того, яким препаратом щепилися раніше, рекомендується людям:

  • з ВІЛ-інфекцією;

  • з онкологією;

  • після трансплантації органів;

  • які проходять імунодепресивну терапію;

  • які проходять імуномодулюючу терапію;

  • з імунодефіцитним станом.

Нагадаємо, дещо раніше українцям пояснили, які щеплення необхідні тим, хто вже перехворів на COVID-19, дітям і літнім людям. Директорка Інституту епідеміології та інфекційних хвороб зробила також припущення, що коронавірус залишиться з українцями на все життя, тому вакцинація від нього необхідна. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme