В Україні півмільйона громадян можуть залишитись без пенсій

Мінсоцполітики працює над законопроектом, який допоможе вираховувати страховий стаж українцям, які працюють без оформлення

Журналіст стрічки новин
В Україні півмільйона громадян можуть за…
Фото: Рixabay

Через це в Україні пів мільйона громадян можуть залишитись без пенсій.

Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна пояснила, що громадяни, які працюють без оформлення, отримали шанс на пенсію навіть за відсутності необхідного трудового стажу. Про це вона заявила в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.

За словами міністра, півмільйона українців можуть залишитися взагалі без пенсій, оскільки ті, хто працюють без оформлення не матимуть необхідних 15 років стажу, якщо не змінити чинні норми законодавства.

Також без пенсії можуть залишитись українці, які працюють на неповній зайнятості.

Наразі Міністерство соціальної політики готує законопроект, який допоможе вираховувати страховий стаж людям, які працюють без оформлення та отримують зарплату в конверті.

"Ми розробили законопроект і відправили його на експертизу в Міжнародну організацію праці, і будемо просувати його далі", – заявила Лазебна.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що в Україні до кінця року пенсія зростатиме тричі. Зокрема, 1 грудня загальна мінімальна пенсія буде підвищена до 1934 гривень.

Читайте також: Отримання пенсії на картку: Як обрати надійний банк

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme