В Україні планують посилити карантин: Коли це станеться 

Через новий штам коронавірусу "Омікрон" МОЗ готується посилити в Україні карантин 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Україні планують посилити карантин: Ко…
Фото: Рixabay

Стало відомо, що жорсткі карантинні заборони та обмеження в Україні можуть ввести наприкінці січня.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю в "Укрінформу", передає Depo.ua

"Будемо дивитися, які норми виявляться більш ефективними, і скоріш за все, відповідні коригування можуть бути внесені й до нашого адаптивного карантину стосовно посилення маскового режиму, стосовно обробки рук", – сказав Кузін. 

Він додав, що перегляд питання про ймовірне посилення карантинних обмежень можливий наприкінці січня, коли у міністерстві вже "точно будуть мати обґрунтовані прогнози щодо поширення нового штаму".

До слова, днями Міністерство охорони здоров'я заборонило батькам відвідувати новорічні свята своїх дітей та запрошувати на них Діда Мороза та інших виконавців ролей казкових персонажів.  

У профільному міністерстві зазначили, що такі заборони й обмеження пов'язані з високим ризиком зараження COVID-19. 

"Новорічні та різдвяні свята – це час, коли люди різного віку збираються разом – родиною, на релігійні заходи або для святкування з друзями. У той самий час, пандемія коронавірусної хвороби, на жаль, ще далека від завершення, і ми всі повинні бути вкрай обережними", – сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Також у профільному міністерстві особливо підкреслили, що батькам та іншим членам сім'ї не рекомендується відвідувати урочисті заходи в умовах карантину, щоб знизити ризик інфікування коронавірусом в дитячих колективах.

Крім того, на новорічні ранки в дитячих садах і школах заборонено запрошувати Діда Мороза та інших акторів. Свята дозволяється проводити тільки в класах без глядачів і аніматорів.   

"Запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, які розважали б дітей і брали участь у святі не дозволяється. Тобто організовувати, проводити захід і брати участь можуть тільки співробітники навчального закладу", –  повідомили в МОЗ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Міністерстві охорони здоров'я не планують вводити додаткові карантинні обмеження на святкові дати, попри загрозу спалаху штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні. Будь-які зміни в карантинних правилах залежатимуть від епідемічної ситуації в країні та світі.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme