В Україні почав працювати вебпортал із відповідями про COVID-сертифікати

У Міністерстві цифрової трансформації створили вебпортал із відповідями на найбільш поширені запитання щодо сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні почав працювати вебпортал із в…
Фото: Дія

На вебпорталі розміщена інформація про види COVID-сертифікатів, покрокові інструкції для генерування документу та відповіді на найбільш поширені запитання.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу міністерства.

"У застосунку "Дія" українці згенерували вже 12,4 млн сертифікатів. З кожним днем ця кількість збільшується. Щоб допомогти кожному українцю отримати сертифікат у "Дії", ми створили спеціальний вебпортал, де зібрали всі відповіді та інструкції", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проект реалізували спільно з МОЗ, НСЗУ та за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проєкту EU4DigitalUA і Програми EGAP, що виконується фондом "Східна Європа" та фінансується Швейцарією.

В Україні почав працювати вебпортал із відповідями про COVID-сертифікати

Нагадаємо, 1 листопада у "Дії" стартувало тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів.

Зазначається, що протестувати можна ПЛР-тести із чотирьох лабораторій, які підключилися до електронної системи охорони здоров'я: "ДІЛА", "Ескулаб", "Смартлаб" та "Дніпролаб".

Повідомлялося також, що COVID-сертифікат у додатку "Дія" тепер можна отримувати без цифрового підпису. Крім цього, не потрібно більше проходити верифікацію перед камерою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme