В Україні понад 10 млн осіб згенерували COVID-сертифікат у "Дії"

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що в Україні понад 10 мільйонів людей згенерували у "Дії" цифрові COVID-сертифікати

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні понад 10 млн осіб згенерували …
Фото: Дія

Серед них 9,6 мільйона "зелені" сертифікати про повну вакцинацію проти коронавірусу та ще 483 тисячі – "жовті", про щеплення однією дозою вакцини. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

Зазначається, що близько 300 тисяч українців згенерували сертифікати про одужання від коронавірусу, а ще 14 – документи про негативний ПЛР-тест.

"Ми з впевненістю можемо говорити, що це один із найуспішніших цифрових проєктів, які ми реалізували спільно з Мінцифри та НСЗУ у 2021 році. 10 мільйонів користувачів — це не просто цифра, це рівень довіри до державних сервісів", – наголосила заступниця глави МОЗ Марія Карчевич.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що понад 15 млн українців уже отримали хоча б одне COVID-щеплення. Серед людей, які були щеплені вчора, 17 січня, першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 29 847 людей, другу дозу – 36 223 людини, додаткову дозу отримали 456 людей, бустерну дозу – 14 395 людей.

Нагадаємо, раніше головний санлікар Ігор Кузін пояснив, що бустерна доза дозволяє оновити ефективність попередніх вакцин проти COVID-19. За словами Кузіна, бустерну дозу рекомендується робити мРНК-вакцинами, тому що вони демонструють кращі результати незалежно від того, яким вакцинами був зроблений базовий курс.

Зараз в Україні бустерну дозу можуть отримати всі повнолітні, які завершили базовий курс щеплення більше шести місяців тому. Оптимальний термін введення бустера від 6 до 9 місяців.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme