В Україні понад чверть реанімаційних ліжок зайняті хворими на коронавірус

В лікарнях України близько 27% реанімаційних ліжок зайняті людьми, які захворіли на коронавірус

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні понад чверть реанімаційних ліж…
Фото: ЕРА

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький зауважує, що хворі на коронавірус займають ще 22% ліжок з підведеним киснем та 10% апаратів ШВЛ.

Попри це, навантаження на систему охорони здоров'я залишається під контролем, повідомляє Depo.ua із посиланням на його Telegram.

Зазначається, що найбільш тривожні показники у Чернівецькій, Волинській, Закарпатській та Тернопільській областях. Окрім цього, за даними, наведеними Радуцьким, за кількістю хворих на 100 тис. населення лідирують Чернівецька та Луганська області.

"Найбільша зайнятість ліжок з киснем у Чернівецькій (55%) та Тернопільській (40%) областях. Переконаний, що місцева влада має не чекати подальшого різкого погіршення епідситуації, а оперативно реагувати: посилювати контроль за основними правилами карантину, готуватись до відкриття додаткових ліжок у "ковідних" відділеннях ", – додав народний депутат.

В Україні понад чверть реанімаційних ліжок зайняті хворими на коронавірус

Нагадаємо, станом на 17 вересня вже у восьми областях України спостерігається критична ситуація з COVID-госпіталізаціями. 

Зазначимо, що українські вчені прогнозують, що в Україні у найближчі два тижні очікується погіршення ситуації з коронавірусом. У МОЗ не виключають запровадження локдауну вже восени. Водночас поки що конкретної кількості хворих, за якої в Україні можуть ввести локдаун, немає.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme