В Україні продали вже понад 10 тис. га сільгоспземель

В Україні станом на 10 серпня з моменту старту ринку землі продали понад 10 тис. га сільгоспземель 

Журналіст стрічки новин

Загалом на ринку сільськогосподарських земель зареєстровано 5 206 угод. 

Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 4 532 нотаріуси. Загалом зафіксовано 5 082 заяви. З них було погоджено 4 473, а в черзі на розгляд перебувають 17. Про це повідомили в прес-службі Мінагрополітики, передає Depo.ua.

За останніми даними, відмовили у 592 заявах.

Згідно з інфографікою, за період із 1 липня по 9 серпня цього року в Україні зареєстровано правочини на 10 161 га земель. За площею лідирують Полтавська (1 276,4 га) і Харківська області (1 171,8 га).

Нагадаємо, дещо раніше очільник Мінагрополітики Роман Лещенко розповів, що в Україні за один гектар чорнозему продавці просять 40 тисяч гривень. Варто додати, що Полтавська область від початку запуску ринку землі – у лідерах серед областей з продажу сільгоспугідь.

Довідка: З 1 липня в Україні відкрили ринок землі. Купувати та продавати можна аграрні угіддя, яких в Україні близько 42 млн гектарів. При цьому торгувати державними та комунальними сільськогосподарськими землями заборонено. 

До 2024 року купувати землю можуть лише українці як фізособи, але не більше 100 гектарів в одні руки. У 2024 право пошириться на юридичних осіб з обмеженням до 10 тис. га. 

Читайте також: Українці можуть втратити свої земельні ділянки: Чому і як це не допустити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme