В Україні пропонують відмічати невакцинованих від COVID-19 громадян

На сайті президента України зареєстрували електронну петицію з пропозицією розширити права і свободи громадян, які мають чинні паспорти вакцинації проти COVID-19

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні пропонують відмічати невакцино…

Зокрема, йдеться про зобов'язання невакцинованих громадян носити на одязі позначку, яку буде видно з відстані не менше 10 метрів. Позначка має містити світловідбивні елементи.

Також подібний знак необхідно встановити на транспортний засіб, повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідну петицію.

Окрім цього, в тексті петиції пропонується встановити окремі місця в закладах культури та громадському транспорті для вакцинованих громадян. Таких людей мають пропускати через передні двері. Також вакциновані громадяни мають отримати перевагу у русі на перехрестях.

"Встановити фізично відокремлені місця в театрах, кінотеатрах, музеях, ресторанах, в громадському транспорті для осіб, які мають чинні паспорти вакцинації (не менш як 70% місць для сидіння), дозволити для них вхід-вихід через передні двері. На перехрестях перевага в русі має бути надана транспортним засобам, водії яких мають чинні паспорти вакцинації", – йдеться у тексті петиції.

Авторкою ініціативи вказана Ольга Адова. Вона також пропонує надати дозвіл на участь у державних закупівлях виключно підприємствам, у яких не менше 80% штатних працівників мають чинні паспорти вакцинації.

Станом на 15:25, 20 серпня, петицію підписали дев'ять людей. Зауважимо, для розгляду ініціативи необхідно набрати 25 тисяч підписів.

В Україні пропонують відмічати невакцинованих від COVID-19 громадян

Нагадаємо, 25 червня Держспецзв'язку заявили про хакерську атаку на сайт електронних петицій. Це дозволило підписати петицію про відставку заступника голови Офісу президента Олега Татарова людиною на ім'я Joe Biden.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme