В Україні розробляють окрему статтю Кримінального кодексу за підробку COVID-сертифікатів

Кабінет міністрів розглядає законопроект про зміни до Кримінального кодексу, згідно з якими підробка сертифікатів вакцинації від коронавірусу буде виведена в окрему статтю
 

Журналіст стрічки новин
В Україні розробляють окрему статтю Крим…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, нині вже проходять перевірки, що стосуються фактів підроблення результатів ПЛР-тестів, довідок про вакцинацію, міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів.

Він в ефірі програми "Свобода слова" закликав усіх, хто хоче придбати такий документ, не ризикувати, адже це небезпечно для здоров'я. Тих, хто займається реалізацією фейкових довідок, попередив, що МОЗ їх не захищатиме, якщо спіймає поліція, пише Depo.ua.

За словами Ляшка, такі випадки не можуть бути в той момент, "коли ми всі налаштовані на протидію коронавірусної хвороби".

"Не можна дискредитувати кампанії імунопрофілактики ще й такими методами, бо потім з тими "липовими" довідками люди потрапляють в реанімацію, і ще будуть показувати нам, що це їх вакцинація не захищає", – сказав Ляшко.

Він додав, що наразі встановлений жорсткий контроль за недопущенням видачі фальшивих довідок про щеплення проти коронавірусної хвороби чи результату ПЛР-тесту.

"І на найближчому засіданні уряду ми розглядаємо проект змін до Кримінального кодексу, який передамо до Верховної Ради, де підробка "ковідних" сертифікатів буде виведена в окрему кримінальну статтю для того, щоб цьому запобігти раз і назавжди", – наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше вже також повідомлялося, що в Україні значно посилять відповідальність за підробку COVID-сертифікатів. Громадян закликали повідомляти правоохоронним органам про випадки продажу підробних документів про вакцинацію.

Дещо раніше Depo.ua розповідало, яке наразі покарання за підробку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу є в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme