В Україні ще два препарати застосовуватимуть для лікування COVID-19

Уряд на засіданні 24 листопада розширив список медикаментів, які застосовуються для лікування коронавірусу

Журналіст стрічки новин
В Україні ще два препарати застосовувати…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

До переліку препаратів проти COVID-19 додалися "Молнупіравір" та "Ритонавір".

Про це пише Depo.ua із посиланням повідомлення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля у Telegram.

"Уряд розширив перелік медикаментів, які застосовуються для лікування COVID-19. Це дозволить оперативно взаємодіяти та вести перемовини зі світовими виробниками щодо постачання лікарських засобів із високою ефективністю, та які перебувають на фінальних стадіях досліджень", – зазначив Шмигаль.

Таким чином, уряд ухвалив постанову, яка дозволить придбати препарати від COVID-19 "Молнупіравір" та "PF-07321332/Ритонавір" у разі позитивних результатів їхніх клінічних випробувань та реєстрації препаратів у США чи ЄС.

Нагадаємо, 10 листопада Міністерство охорони здоров'я України дозволило проведення клінічних випробувань двох препаратів проти коронавірусного захворювання в Україні. Згідно з документом, в Україні будуть проходити випробування китайського препарату "Проксалутамід". Зазначається, що це будуть випробування в межах третьої фази досліджень, спонсором яких виступили США.

Другий препарат – це "COR-101", німецького виробництва. Йдеться про дослідження в межах другої фази випробувань у паралельних групах. 

А на початку листопада в Україні почали випробування таблеток від коронавірусу Pfizer і Merck. Таблетки від коронавірусу Pfizer і Merck тестуватимуть на базі студентської лікарні в Харкові.

Читайте також: Таблетки від коронавірусу: Чи зупинять вони пандемію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme