Євросоюз схвалив перші таблетки від COVID-19

Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) схвалило пігулки проти коронавірусної хвороби від Merck

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Євросоюз схвалив перші таблетки від COVI…
Фото: ЕМА

Агентство також розпочало оцінку пігулок проти коронавірусу від Pfizer.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ЕМА.

Зазначається, що препарат можна буде використовувати для лікування дорослих людей з діагностованим коронавірусом, не потребують додаткового кисню та мають високий ризик розвитку важкої форми захворювання.

"Комітет ЕМА з лікарських засобів (CHMP) видав рекомендації щодо використання препарату Lagevrio (також відомого як "Молнупіравір") для лікування COVID-19", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,10 листопада Міністерство охорони здоров'я України дозволило проведення клінічних випробувань двох препаратів проти коронавірусного захворювання в Україні.

Згідно з документом, в Україні будуть проходити випробування китайського препарату "Проксалутамід". Зазначається, що це будуть випробування в межах третьої фази досліджень, спонсором яких виступили США.

Другий препарат – це "COR-101", німецького виробництва. Йдеться про дослідження в межах другої фази випробувань у паралельних групах. 

А на початку листопада в Україні почали випробування таблеток від коронавірусу Pfizer і Merck. Таблетки від коронавірусу Pfizer і Merck тестуватимуть на базі студентської лікарні в Харкові.

Читайте також: Таблетки від коронавірусу: Чи зупинять вони пандемію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme