В Україні школярі отримають е-свідоцтво про початкову освіту

Міністерство освіти та науки України видало наказ про запровадження електронного свідоцтва про отримання початкової освіти

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні школярі отримають е-свідоцтво …
Фото: Pixabay

Водночас учні зможуть отримати документ у паперовій формі.

Згідно з наказом, документи про освіту будуть видавати на кожному рівні повної загальної освіти, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОН.

Зазначається, що для свідоцтв про початкову освіту запровадили нову процедуру. Процес замовлення, виготовлення та обліку свідоцтв про початкову освіту здійснюватиметься в електронній формі.

"Так, оригінал електронного свідоцтва про початкову освіту створюватиметься за зразком, затвердженим МОН, і зберігатиметься в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) в Реєстрі документів про освіту", – йдеться у повідомленні.

Завдяки цьому у МОН хочуть уникнути виготовлення дублікатів втрачених документів про освіту, швидко виправляти виявлену помилку у свідоцтві та врахувати потреби учнів з порушенням зору. Окрім цього, свідоцтва у виді пластикової картки більше не буде.

Нагадаємо, 14 липня стало відомо, що Україна та Угорщина найближчим часом укладуть угоду про взаємне визнання національних документів про освіту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme