В Україні скасують призов на строкову військову службу

В Україні вже з 2024 року буде скасовано призов на строкову військову службу

Журналіст стрічки новин
В Україні скасують призов на строкову ві…
Фото: Facebook Міністерство оборони України

Про це йдеться в указі президента України Володимира Зеленського. Він доручив уряду підготувати відповідний законопроект і внести його до парламенту.

Про це пише Depo.ua із посиланням на сайт Офісу президента.

"Забезпечити підготовку та внести на розгляд Верховної Ради України законопроекти щодо запровадження моделі інтенсивної системи військової підготовки як можливої альтернативної форми проходження строкової служби та припинення призову громадян України на строкову військову службу з 1 січня 2024 року", – зазначається в документі.

Зазначимо, що у цьому указі йдеться також про підвищення заробітної плати військовослужбовцям. Зеленський підписав його під час засідання парламенту 1 лютого.

Крім цього, документ передбачає перехід України до засад професійної армії, збільшення терміну дії контрактів, розробку концепції житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів, членів їх сімей та системи кар'єрного росту офіцерів.

Указ також має на меті збільшення протягом наступних трьох років чисельності Збройних сил на 100 тисяч осіб професійної армії. Йдеться про створення додаткових 20 бригад ЗСУ.

Нагадаємо, 30 грудня президент України Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає збільшення мінімальних окладів для військових. Відповідно до указу, Кабінет міністрів має забезпечити з 2023 року мінімальний розмір грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ (крім військовослужбовців строкової військової служби) на рівні не менше двократного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme