В Україні спростили отримання "Пакунку малюка": Тепер це можна зробити через "Дію"

Кабінет міністрів змінив порядок надання одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка"

Журналіст стрічки новин
В Україні спростили отримання "Пакунку м…
Фото: zoda.gov.ua

Тепер це можна зробити через застосунок "Дія". Також більше не потрібно подавати довідку із закладу охорони здоров’я про неотримання "Пакунку малюка".

Про це пише Depo.ua із посиланням на засідання уряду 23 грудня.

Тепер батьки, які не отримали "Пакунок малюка" в пологовому будинку, або в управлінні соцзахисту населення, зможуть отримати грошову компенсацію через "Дію".

Крім цього, "Пакунок малюка" тепер можуть отримати батьки, дитина яких народилася на тимчасово окупованій території України (за умови реєстрації місця проживання отримувача на підконтрольній уряду України території або наявності статусу внутрішньо переміщеної особи).

Нагадаємо, у травні стало відомо, що через неконкурентну закупівлю "Пакунків малюка" – під виглядом проектів міжнародної технічної допомоги, яка фактично не здійснювалась – впродовж трьох років держава отримала понад 129 млн грн збитків.

Довідка: "Пакунок малюка" — це допомога батькам, набір речей для догляду за новонародженим, який вони отримують у пологовому будинку. У такому пакунку має бути одяг, підгузки, доглядова косметика, постіль та інформаційні матеріали для батьків. "Пакунок малюка" запровадили у 2018 році.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme