В Україні спростували заяву Путіна про постачання російського газу з Німеччини

В "Операторі ГТС України" спростували заяви президента Росії Володимира Путіна про постачання російського газу з Німеччини через Польщу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні спростували заяву Путіна про п…
Фото: Рixabay

У своїй заяві Путін намагався виправдати зростання спотових цін на газ у Європі нібито постачанням Німеччиною газу до України за заниженими цінами.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Центр стратегічних комунікацій.

Зазначається, що імпорт з Польщі в Україну за весь 2021 рік становить 77 мільйонів кубометрів газу, що менше за добові потужності транзиту через Польщу до Німеччини (близько 95 мільйонів кубометрів на добу).

"Всього транзит до Німеччини через Польщу у 2021 році склав понад 20 млрд куб. м. Іншими словами, обсяг імпорту з Польщі до України за весь рік не досяг навіть обсягу добової потужності транзиту до Німеччини через Польщу", – йдеться у повідомленні.

Водночас зауважується, що "Газпром" майже повністю припинив транзит через газопровід "Ямал-Європа".

В Україні спростували заяву Путіна про постачання російського газу з Німеччини

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що НАК "Нафтогаз України" звернулася до Європейської комісії зі скаргою на зловживання російським "Газпромом" домінуючим становищем на ринку газу.

Нагадаємо, станом на 21 грудня вартість газу у Європі на біржі вперше перевищила позначку у 2000 доларів за тисячу кубометрів. Аналітики вважають, що подорожчання газу пов'язане із погодними умовами в Європі, а також діями російської компанії "Газпром".

Читайте також: Росія морозить ЄС: Чому зупинка транзиту по газогону "Ямал-Європа" – добрий знак для України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme