В Україні ціна на автогаз досягла рекордних висот

В Україні у мережах АЗС вартість автогазу сягнула історичного максимуму

Журналіст стрічки новин
В Україні ціна на автогаз досягла рекорд…
Фото: Рixabay

Зокрема, у липні його середня вартість збільшилась на 9,1%, або 1,39 грн/л, досягнувши 16,72 грн.

Однак на цьому ціни не зупинились. Наразі в мережах ОККО вартість автогазу зросла на 1,5 грн/л, до 17,48-17,49 грн, WOG – на 1,7 грн/л, до 17,68 грн. Про це йдеться у даних консалтингової компанії UPECO, передає Depo.ua.

Крім того, мережа Glusco за минулий місяць підвищила ціну на 1,8 грн/л, до 16,75 грн. Водночас на "БРСМ-Нафта" автогаз за місяць подорожчав на 1,4 грн/л, до 16,88 грн. Avantage7 підвищили ціну автогазу в середньому на 1,37 грн/л, до 16,12 грн.

Чому подорожчав автогаз

За даними експертів, зростання ціни на автогаз пов'язана зі збільшенням оптових цін через різке зниження імпортних поставок на початку липня, а також зростанням вартості пропан-бутану в Євросоюзі та на внутрішньому ринку РФ, яка наразі є найбільшим експортером скрапленого газу в Україну.

Імпортери додають, що відвантаження ресурсу виробництва "Роснефти" почалося із запізненням на 10 днів. Деякі гравці за місяць отримали незначні обсяги від місячної номінації. Крім того, "Лукойл" знизив постачання газу в Україну в липні на 31,8%.

Також на ціну вплинули санкції США і ЄС по відношенню "Белнефтехиму" і нафтопродуктової галузі Білорусі. Через них знизилися обсяги імпорту з білоруських заводів і транзитні поставки автопартіями через Білорусь.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що скраплений газ ще подорожчає.

Читайте також: Комуналка, паливо, їжа: Як зміняться ціни цієї осені

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme