В Україні ухвалено закон про індустріальні парки: Навіщо вони потрібні і що зміниться

Народні депутати у вівторок, 7 вересня, ухвалили законопроект №4416-1, що дозволить спростити створення і будівництво індустріальних парків в країні

Журналіст стрічки новин
В Україні ухвалено закон про індустріаль…
Фото: Слуга народу / Facebook

За документ проголосували 290 народних депутатів.

Нова редакція документу визначає обʼєкти, які можуть розміщуватися в індустріальному парку. Також передбачається компенсація керуючим компаніям та ініціаторам будівництва індустріальних парків у виді 50% від витрати на підключення та приєднання до електромереж, пише Depo.ua.

Крім того, учасникам індустріальних парків будуть компенсувати частину процентних платежів за кредитами; частково компенсувати інвестиції в створення виробництва, які були спрямовані протягом перших трьох років роботи в межах індустріального парку.

Нагадаємо, раніше уряд визначив уповноважену установу для інвестиційного супроводу проектів. Цим займатиметься компанія UkraineInvest. Вона допомагатиме інвесторам в Україні від старту проекту й протягом всього часу його реалізації.

Довідка: Індустріальні парки – це частина міста, яка виділена під промислове використання, а не для побутових або комерційних потреб. Промислові парки можуть містити заводи, порти, склади, логістичні центри чи фабрики.

Створення індустріальних парків визначено стратегічно важливим завданням у 2021 році в рамках Програми президента "Велике будівництво". У 2021 уряд інвестує в розбудову інфраструктури чотирьох індустріальних парків майже 80 мільйонів гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme