В Україні від початку року відкрили майже 1,2 тис. справ за фальсифікацію COVID-документів

В Україні від початку 2021 року правоохоронці порушили майже 1200 кримінальних проваджень за підробку COVID-документів

В Україні від початку року відкрили майж…
Фото: Застосунок "Дія"

Йдеться про COVID-сертифікати, ПЛР-тести та міжнародні свідоцтва про вакцинацію.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у своєму Facebook, пише Depo.ua.

За його словами, станом на 10 листопада є два обвинувальні вироки щодо лікарів, які займалися підробкою документів про вакцинацію або наявність коронавірусної хвороби.

"Наприклад, одну лікарку оштрафували на 34 тисячі гривень та позбавили на рік права займатися діяльністю, пов`язаною із видачею подібних довідок. У Франківську лікарку засуджено до двох років позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на один рік", – йдеться у повідомленні.

При цьому, щодо громадян ухвалили 60 обвинувальних вироків. Зокрема, за придбання та використання підробних COVID-сертифікатів. Уточнюється, що більшість підробних документів під час перетину кордону, однак, порушники відбулися штрафами.

"Вже другу добу понад 800 смертей від COVID-19. Наче все зрозуміло – зроби щеплення і врятуй життя. Тим не менш, ділки та навіть лікарі стають пособниками коронавірусу, підторговуючи підробними сертифікатами та ПЛР-тестами, замість того, щоб роз’яснювати людям необхідність та важливість щеплень", – додав Єнін.

В Україні від початку року порушили 1200 справ за фальсифікацію COVID-документів

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що в Україні за тиждень виявили понад 100 підробок COVID-документації. У зв'язку з фальсифікацією сертифікатів було оголошено 20 підозр.

Нагадаємо, 16 вересня у МОЗ заявили про підготовку законодавчого акту про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив, що за підробку COVID-сертифікатів каратимуть керівників лікарень.

6 жовтня парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №6084 про посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

1 листопада комітет Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав посилення кримінальної відповідальності за підробку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

2 листопада Рада підтримала посилення покарання за підробку COVID-сертифікатів.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme