В Україні введуть паперовий COVID-сертифікат

У Мінцифри анонсували введення паперового COVID-сертифікату в Україні, ймовірно, з осені

Журналіст стрічки новин
В Україні введуть паперовий COVID-сертиф…
Фото: Рixabay

Про це на прес-конференції сказала проєктна менеджерка Міністерства цифрової трансформації Катерина Черногоренко, передає Depo.ua.

"Європейською специфікацією і в українській розробці в планах є частина продукту, яка називається паперова версія COVID-сертифкату. Найближчим часом, до закінчення оцінки Європейським Союзом, ми зможемо надати можливість отримувати і сертифікати в паперовому вигляді", – зазначила Черногоренко.

За її словами, в обох варіантах COVID-сертифікату буде QR код, інформація з якого розшифровується за допомогою відповідного сканера.

COVID-сертифікат планують видавати трьох типів: про проходження повного курсу вакцинації, про негативний ПРЛ-тест на визначення COVID-19 та про те, що людина перехворіла на COVID-19, що підтверджується даними з електронної системи охорони здоров’я.

Генеральна директорка Директорату МОЗ з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров'я Марія Карчевич додала, що паперова версія COVID-сертифікату планується на початок осені, а отримати його можна буде через сімейного лікаря і заклад охорони здоров’я.

Згідно з планами, COVID-сертифікат буде використовуватися як для виїзду за кордон, так і потреб в Україні.

"Також є внутрішній сертифікат. Наразі МОЗ подав пропозиції, що внутрішній сертифікат може використовуватися для відвідання масових заходів на літній період. Можливо, на осінній період, коли ми будемо бачити, що епідситуація погіршується, будемо розширювати спектр використання цього сертифікату", – розповіла Карчевич.

Нагадаємо, дещо раніше у МОЗ розповіли, скільки діятиме український COVID-сертифікат.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme