В Україні вже у чотирьох областях критично заповнені COVID-лікарні

В Україні станом на 13 вересня у чотирьох регіонах – перевищений рівень госпіталізацій з підозрою чи підтвердженим діагнозом COVID-19

Журналіст стрічки новин
В Україні вже у чотирьох областях критич…
Фото: ЕРА

У цих областях норма динаміки загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим чи підозрою на коронавірус становить більш ніж 50%.

Про це свідчать дані МОЗ, пише Depo.ua.

Зокрема, йдеться про Волинську область, де тривалий час спостерігається перевищення норми по показнику динаміки госпіталізацій COVID-хворих. Наразі він становить 65%, а раніше перебував в межах 53,4-62,6%.

На Львівщині вже другий тиждень поспіль спостерігаються високі показники COVID-госпіталізацій. За останніми даними, вона становить 82,6%, хоча раніше показник коливався у межах 64,7-72,3%.

Також Одеська область має незадовільну ситуацію по цьому ж показнику, він наразі становить 53,1%, а напередодні був 52,3%.

Між тим, Тернопільська область теж демонструє високі показники COVID-госпіталізацій. За останніми даними, цей показник у регіоні перебуває в межах 62,8%, а попередньо становив 50,9%.

Нагадаємо, 6 вересня головний санітарний лікар Ігор Кузін спрогнозував, що вже незабаром Україна перейде з "зеленої" зони у "жовту", а у листопаді опиниться у "червоній". Таким чином у листопаді можуть запровадити локдаун.

Раніше у ЗМІ повідомили, що у столиці можуть ввести локдаун вже з 15 вересня. Водночас голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заперечив таку інформацію. 

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme