В Україні вже восени можуть зіпсуватися три млн доз COVID-вакцини

В Україні найближчим часом можуть зіпсуватися три мільйони доз вакцини проти коронавірусу AstraZeneca

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні вже восени можуть зіпсуватися…
Фото: Pixabay

Термін придатності препарату, який поставляли різні країни у виді гуманітарної допомоги починаючи з серпня, добігає кінця восени 2021 року.

Керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганиченко наголосив на необхідності збільшення темпів використання вакцини, пише Depo.ua.

Зазначається, що препарати стануть непридатними вже наприкінці жовтня. Попри те, що зараз щодня в Україні проводять щеплення в обсязі 10 тисяч вакциною AstraZeneca, Ганиченко зауважує, що всі дози не встигнуть використати.

"Є великий ризик, що вакцина зіпсується. Ризик збільшується з кожним днем. Щоб уникнути псування вакцини необхідно збільшувати її темпи використання в п'ять разів", – додав він.

Окрім цього, Ганиченко запропонував передавати вакцини AstraZeneca іншим країнам, які її потребують, або ж обмежити використання препаратів виробництва інших компаній.

Нагадаємо, станом на 5 вересня в Україні зберігається майже десять мільйонів доз вакцини проти коронавірусу виробництва різних компаній, термін придатності яких починає закінчуватися восени.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme