В Україні з 1 вересня змінилась система оцінювання учнів 1-4 класів

В Україні з 1 вересня учні 1-4 класів навчатимуться за новою системою оцінювання

Журналіст стрічки новин
В Україні з 1 вересня змінилась система…
Фото: Рixabay

Міністерство освіти запровадило поняття вербального та рівневого оцінювання учнів.

Тепер оцінки матимуть зовсім інший вигляд і стануть конфіденційною інформацією, доступною лише для учня/учениці та його/її батьків (або осіб, що їх замінюють). Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Міністерство освіти та науки.

"Однією з ключових змін в оцінюванні є підхід до вираження оцінки. На заміну узагальненій бальній оцінці навчальних досягнень учнів з предмета/курсу запропоновано використовувати вербальну оцінку окремих результатів навчання учня/учениці з предмета вивчення, інтегрованого курсу, яка окрім оцінювального судження про досягнення може ще називати і рівень результату навчання", – зазначили у МОН.

Зокрема, результати навчання визначатимуть з урахуванням динаміки його досягнення та позначати буквами – "початковий" (П), "середній" (С), "достатній" (Д), "високий" (В).

Також запроваджують поняття "вербальної оцінки" (оцінювальне судження) та "рівневої оцінки" (оцінювальне судження із зазначенням рівня результату). Їх у можна виражати усно чи письмово. 

Крім того, навчальні заклади можуть розробляти свої положення щодо оцінювання дітей. Особливості організації оцінювання в певному класі можуть ініціюватися вчителем і бути затвердженими на засіданні педагогічної ради закладу.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, за яких умов в Україні можуть закрити школи на карантин і які заклади працюватимуть.Графік навчання школярів можуть змінити, якщо буде спостерігатися зростання кількості випадків коронавірусу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme