В Україні з наступного тижня посилять правила карантину

Вже з 6 грудня в Україні почнуть діяти нові карантинні правила у "жовтій" зоні

Журналіст стрічки новин
В Україні з наступного тижня посилять пр…
Фото: ЕРА

Обмеження торкнуться у першу чергу невакцинованих від коронавірусу українців. Таке рішення уряд ухвалив минулого тижня.

Про це пише Depo.ua із посиланням на слова заступниці міністра охорони здоров’я Марії Карчевич.

"Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ - "жовтий" COVID-сертифікат чи довідку 063о", – сказала вона.

Карчевич нагадала, що ці норми поширюються, в тому числі й на співробітників громадських закладів. За її словами, для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використовувати й негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

"Таким чином на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів", – наголосила Карчевич й нагадала, що для роботи громадських закладів на червоному рівні епіднебезпеки залишається вимога документу про повний курс вакцинації проти COVID-19, негативний тест, або довідка про одужання.

За даними МОЗ, понад 37% дорослого населення в Україні пройшли повний курс вакцинації, і майже 43,8% отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19.

Нагадаємо, 12 жовтня в Україні з'явилася перша офіційна "червона" зона карантину – до неї потрапила Херсонська область. Львівська область перебувала у "помаранчевій" зоні, тоді як решта областей – у "жовтій" зоні.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme