В Україні з початку року виявили понад 160 млн грн збитків через екозлочини

В Україні з початку 2021 року зафіксували понад 163 млн грн встановлених збитків у направлених до суду провадженнях стосовно екологічних злочинів

Журналіст стрічки новин
В Україні з початку року виявили понад 1…
Фото: Рixabay

Йдеться, зокрема, про незаконні рубки лісів, протиправний видобуток корисних копалин та знищення об’єктів природно-заповідного фонду.

Лише цього року розслідували 367 кримінальних проваджень щодо екологічних злочинів. Про це повідомив виконувач обов'язків директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу ДБР.

"Розмір встановлених збитків у вже скерованих до суду кримінальних провадженнях склав понад 163 млн гривень, серед них 90 млн гривень – через незаконну порубку лісу. І, я впевнений, що це лише частка порушень, яка чітко вказує на катастрофічну масштабність злочинної діяльності у цій сфері", — зауважив посадовець.

Зазначимо, що 168 особам було повідомлено про підозру, а до суду вже направлено 67 обвинувальних актів стосовно 134 осіб.

Переважно подібні злочини відбуваються "через недбалість та за сприяння працівників лісової сфери, які навпаки мали б їм протидіяти".

 Найбільше фактів незаконних вирубок лісів зафіксували у Харківській (47), Закарпатській (34) та Чернівецькій (26) областях.

Найзначніші фінансові втрати зафіксували: у Київській (51 млн грн), Харківській (19,5 млн грн) та Волинській (понад 17,2 млн грн) областях. Варто додати, що понад половину від загальної суми збитків перепало саме на ці регіони.

Незаконна вирубка лісів

Нагадаємо, на початку серпня стало відомо, що в Україні пропонують збільшити штрафи за шкоду екології. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розпочало підготовку відповідного законопроекту, що має на меті підвищити адміністративні санкції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme