В Україні за місяць склали понад 40 тис. штрафів за відмову носити маску

В Україні правоохоронці склали 40 581 постанову на людей за відсутність або відмову носити маску в громадському місці

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні за місяць склали понад 40 тис.…
Фото: ЕРА

За таке порушення передбачається відповідальність у виді штрафу розміром від 170 до 255 гривень.

Таку кількість постанов склали у період з 23 вересня по 25 жовтня, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

При цьому, також були складені 4 888 адміністративних протоколів за порушення правил карантину.

"Адміністративні протоколи складали у більшості відносно юридичних осіб. Йдеться про ч. 1 ст. 44-3 "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу України про адміністративні правопорушення", – зауважили у прес-службі.

Уточнюється, що таке порушення передбачає штраф розміром від 17 тисяч до 34 тисяч гривень для громадян, та від 34 тисяч до 170 тисяч гривень для посадовців.

Нагадаємо, що нині в "червоній" зоні карантину вже перебувають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Сумська та Херсонська області.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, за якої умови в Україні почнуть скасовувати карантинні обмеження. За його словами, для цього потрібно досягнути вакцинації від коронавірусу серед населення на рівні 70%.

21 жовтня в Україні змінилися правила перевезень пасажирів. Тепер посадка у поїзди далекого сполучення можлива лише за умови наявності у пасажирів сертифікату про вакцинацію (паперового або в додатку "Дія"), документу про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, або ж негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на COVID-19, які мають бути зроблені не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд. Громадяни, які не матимуть документа про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами, повинні будуть сплатити штраф.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme