В Україні за підробку COVID-сертифікатів уже звільнили трьох лікарів

У зв'язку з випадками підроблення документів про COVID-щеплення вже звільнено трьох лікарів
 

Журналіст відділу новин
В Україні за підробку COVID-сертифікатів…
Фото: Нацполіція

Ще трьом лікарям за участь у підробці COVID-сертифікатів було оголошено догану.

Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, інформує Depo.ua.

"МОЗ звернулося до місцевих влад стосовно відсторонення керівників закладів охорони здоров'я, по тих закладах, де ведуть кримінальні провадження. Наразі маємо зворотній зв'язок і таку статистику: було звільнено трьох лікарів, оголошено догану ще трьом лікарям, і ведеться службове розслідування в шести регіонах", – заявила Карчевич.

Також вона повідомила, що згідно з моніторингом МОЗ, у соціальних мережах та публічному просторі виявлено 210 тисяч повідомлень стосовно продажу та купівлі документів про ковід-щеплення. Інформація про них направлена до правоохоронних органів.

За словами Карчевич, МОЗ за допомогою електронних інструментів має можливість відстежувати на рівні кожного закладу охорони здоров'я інформацію стосовно використання вакцини та кількості проведених щеплень.

Нагадаємо, 2 листопада Верховна Рада підтримала посилення покарання за підробку COVID-сертифікатів. За відповідне рішення проголосували 282 народних депутати.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme