В Україні закуплять ще 80 автомобілів-"фантомів" для контролю дотримання ПДР

МВС у найближчі два роки закупить ще 80 автомобілів-"фантомів" для контролю дотримання правил дорожнього руху

Журналіст стрічки новин
В Україні закуплять ще 80 автомобілів-"ф…
Фото: МВС

Очікується, що посилення контролю покращить ситуацію з аваріями на дорогах. Зазначимо, що 30 автомобілів мають закупити наступного року і ще 59 – у 2023 році.

Про це повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко Facebook, передає Depo.ua

Він пояснив, що на відміну від стаціонарних камер контролю швидкості, встановлених в місцях підвищеної концентрації ДТП, завдання "фантомів" – фіксувати перевищення швидкості водіями раптово і непомітно. 

Минулого року правоохоронцям вдалось знизити рівень смертності в результаті ДТП 8,7%. 

Також розроблено законопроект про вимірювання середньої швидкості транспортних засобів на певних ділянках автомагістралей. Очікується, що це змусить водіїв дотримуватись швидкісного режиму на всій цій ділянці, а не тільки в точках, де встановлені камери. Іншими словами, не можна буде безкарно гнати 140 км/год, а безпосередньо перед камерою знизити швидкість до дозволеного рівня.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що в Україні вже цього тижня на дорогах з'являться автомобілі-"фантоми". Як відомо, ці поліцейські машини не мають розпізнавальних знаків і зовні виглядають як звичайні автівки. 

Довідка: Про закупівлю чотирьох поліцейських автомобілів-"фантомів" стало відомо восени 2020 року. Її проводили на виконання Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні. Джерело фінансування – державний бюджет (державний дорожній фонд). 

На вигляд такі машини нічим не відрізняються від інших, але всередині вони обладнані спеціальними радарами – комплексами фіксації порушень у попутному та зустрічному напрямках "Фантом".

Вони дозволяють фіксувати швидкість автомобілів, які наближаються до поліцейської машини ззаду, проїжджають повз, або рухаються назустріч.

Головною відмінністю системи від інших пристроїв є те, що вона фіксуватиме порушення під час руху і без попередження.

Перші поліцейські автомобілі-"фантоми" були створені на базі Skoda Kodiaq.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme