В Україні зареєстрували ще один препарат для лікування коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало для екстреного лікування коронавірусу препарат "Паксловід"

Журналіст відділу новин
В Україні зареєстрували ще один препарат…
Фото: Рixabay

Цей "коронавірусний" препарат призначений, перш за все, для пацієнтів із груп ризику.

 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка під час брифінгу у четвер, 17 лютого.

"Препарат "Паксловід" призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого", – пояснив Ляшко.

За його словами, ще до реєстрації цього препарату МОЗ підписало контракт із його виробником – компанією Pfizer. Йдеться про постачання в Україну 300 тисяч курсів "Паксловіду".

"Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформує додатково", – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, наприкінці січня Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало для екстреного застосування препарат "Молнупіравір".

6 лютого до України прибула велика партія цього перепарату американської фармацевтичної компанії Merck Sharp&Dohme. Ці ліки мають допомогти в боротьбі з COVID-19 та зберегти життя пацієнтам з груп ризику.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme