В Україні завели уже понад 480 кримінальних справ через підробку COVID-документації

Підрозділи Нацполіції розпочали понад 480 кримінальних проваджень за фактами підробки COVID-документації

Редактор стрічки новин
В Україні завели уже понад 480 криміналь…
Фото: МОЗ

За фактами причетності до виготовлення, продажу та використання підробленої COVID-документації українські правоохоронці уже оголосили підозру 85 особам.

Про це повідомив начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак під час спільного брифінгу кіберполіції, Мінцифри та МОЗ щодо проблеми виготовлення і продажу підроблених COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів, а також міжвідомчій взаємодії для припинення таких правопорушень, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС. 

За його словами, що за фактами підробки COVID-документації органи Нацполіції вже відкрили 486 кримінальних проваджень та оголосили про підозру 85 особам.

"Громадяни, котрі виготовляють і продають підроблені COVID-сертифікати та ПЛР-тести, намагаються не лише обманути систему охорони здоров’я, – своїми діями вони наражають на небезпеку усіх оточуючих. Окрім цього, виготовляючи підроблену документацію вони підривають авторитет держави на міжнародній арені піддаючи сумніву легітимність українських COVID-сертифікатів", – наголосив Гринчак.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко це під час селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19 також нагадав, що в Україні суд вперше виніс вирок лікарю у справі про підробку сертифіката про вакцинацію проти COVID-19. Його засудили до штрафу на суму понад 30 тисяч гривень та позбавили права діяльності за фахом на один рік.

"Уже є перше судове рішення про стягнення штрафу в розмірі 34 тисяч гривень з лікаря з Павлограда Дніпропетровської області та позбавлення права діяльності за фахом на один рік", – зазначив він.

Клименко додав, що нині поліцейські приділяє особливу увагу в боротьбі з підробкою довідок, що стосуються тестування на COVID-19 та сертифікатів про вакцинацію. Як він зазначив, лише впродовж минулого тижня було проведено 13 обшуків та розпочато 12 кримінальних проваджень, за фактом підроблення цих документів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я України вимагає відсторонити керівництво 15 лікарень, лікарі яких підробляли COVID-сертифікати про вакцинацію. 

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив, що за підробку COVID-сертифікатів каратимуть керівників лікарень.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme