Стало відомо, як в Україні каратимуть за підробку COVID-документів

Кабінет міністрів підтримав законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за підроблення документів про щеплення
 

Журналіст відділу новин
Стало відомо, як в Україні каратимуть за…
Фото: Нацполіція

Даний законопроект передбачає суттєве збільшення покарання за підробку COVID-сертифікатів і результатів ПЛР-тестів

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 22 вересня, інформує Depo.ua.

"Такі безвідповідальні дії – це загроза для всього суспільства, і ми будемо реагувати відповідним чином", – зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідно до законопроекту, який пропонує уряд, штраф від 17 до 34 тисяч грн або обмеження волі до 2 років буде передбачено для тих, хто свідомо використовує підроблені документи.

Також штраф до 68 тисяч грн або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати посаду на 1-3 роки пропонується передбачити для лікарів, які свідомо вносять неправдиву інформацію про щеплення.

Крім цього, штраф до 170 тисяч або позбавлення волі до 3 років пропонується запровадити за підроблення таких документів із метою розповсюдження.

"Сподіваємося, що парламент підтримає цю відповідальну перед суспільством ініціативу", – висловив думку прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше вже також повідомлялося, що в Україні значно посилять відповідальність за підробку COVID-сертифікатів. Громадян закликали повідомляти правоохоронним органам про випадки продажу підробних документів про вакцинацію.

Дещо раніше Depo.ua розповідав, яке наразі покарання за підробку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу є в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme