В Україні збільшать виробництво атомної електроенергії на опалювальний сезон

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що в Україні виробництво атомної електроенергії на осінньо-зимовий період зросте на 15%

В Україні збільшать виробництво атомної…
Фото: Pixabay

За його словами, атомні енергоблоки будуть виробляти на 7 мільярдів кВт/год більше, аніж у минулому опалювальному сезоні.

Про це Галущенко заявив під час виступу у Верховній Раді на "Годині запитань до уряду", повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міненерго.

"Головним стабілізуючим чинником цього опалювального сезону стане атомна генерація. Йдеться про максимальне залучення енергоблоків АЕС до виробництва електроенергії. Навантаження на атомну генерацію буде рекордне за останні п'ять років. Це додаткові 7 млрд кВт/год., що на 15% більше від минулорічного", – йдеться у повідомленні.

Очільник відомства також додав, що збільшення виробництва атомної електроенергії дозволить зменшити потребу у вугіллі на 3,6 мільйона тонн. При цьому, для максимального залучення енергоблоків будуть проводити заходи з оптимізації ремонтної кампанії АЕС

"Сьогодні працюють 11 атомних енергоблоків. Маємо план на листопад включити два блоки, на початку грудня – ще один. Таким чином в роботі у нас буде 14 блоків з 15", – наголосив Галущенко.

Нагадаємо, 8 вересня Міністерство енергетики повідомило, що 14 українських атомних енергоблоків готові працювати протягом опалювального сезону. Зазначається, що саме під час цього сезону українська енергосистема має пройти тестовий період роботи в ізольованому режимі, коли Україна буде від’єднана від інших енергосистем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme