В Україні з'явиться "Школа супергероїв" для хворих дітей

Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення так званої "Школи супергероїв"

Журналіст стрічки новин
В Україні з'явиться "Школа супергероїв"…
Фото: Рixabay

Це нова модель освітнього процесу для дітей, які довгий час перебувають у лікарнях.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на матеріали засідання уряду.

Ухвалена урядовцями постанова передбачає створення та забезпечення роботи державної установи "Школа супергероїв". Крім статуту установи, затверджено порядок обрання директора на конкурсних засадах, а також умови оплати праці та схеми посадових окладів.

Як пояснили автори документу, зараз навчанням дітей у лікарнях займаються вчителі зі звичайних шкіл, що не забезпечує врахування особливостей такого освітнього процесу.

Водночас велика частина таких дітей не отримує освітні послуги повною мірою, а частина – за рахунок волонтерів, що не забезпечує системності і безперервності такого процесу.

"Школа супергероїв" має забезпечити освітою  дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в лікарнях.

Йдеться зокрема про маленьких пацієнтів, у яких є онкологічні захворювання, СНІД, які вимагають постійного гемодіалізу, чекають на операції, знаходяться в опікових центрах і психіатричних лікарнях і так далі.

Нагадаємо, у вересні бюджетний комітет Верховної Ради погодив виділення понад 70 мільйонів гривень на будівництво Президентського університету. Ці гроші підуть на будівельні, монтажні, оздоблювальні роботи закладу, підключення інженерних мереж, оплату адміністративних зборів та послуг з виготовлення документів тощо.

Довідка: Про створення так званого Президентського університету глава держави Володимир Зеленський оголосив 31 травня. Він заявив, що цей заклад готуватиме "людей майбутнього". В його основі закладено три "П": Personality (індивідуальність), Profession (професіоналізм); Progress (здатність до стратегічного розвитку). 

Навчання у Президентському університеті відбуватиметься за такими освітніми напрямами: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні технології, біотехнології та науки про здоров’я, енергетичні технології, глобалізація та міжнародні комунікації.

При цьому розвиток особистості базується на ключових темах: компетентність (технічна і поведінкова), комунікативні навички, професійні навички, мотивація до розвитку (наставництво).

Глава держави заявив, що має намір зібрати у Президентському виші найкращих викладачів та найкращих учнів зі всієї України, які навчатимуться безкоштовно, а потім працюватимуть в країні. Як випускників стимулюватимуть залишатися працювати в Україні, президент не розповів.

Згодом міністр освіти Сергій Шкарлет повідомив, що Зеленський висловив бажання, щоб для найкращих викладачів Президентського університету майбутнього зарплата стартувала від 4 тисяч "або доларів або євро".

Університет буде збудований на території державного "Експоцентру України". Влада запевняє, що його інтегрують в нинішню інфраструктуру ВДНГ, вирубки дерев не буде. Відомо, що будівництво Президентського університету на ВДНГ запланували ще у 2017 році. Університет буде розташований у північно-східній частині експоцентру поблизу музею науки. Університет має почати навчання студентів 1 жовтня 2023 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme